Stichting

Teman Teman Sehati

Sinds ons laatste bezoek in april/mei, is er wederom veel gebeurd in Indonesia bij “onze oudjes”
In Bandung is mw. Benninger helaas overleden, en in Malang is Elly Wolters uit de organisatie. Zij had controle gekregen na klachten van buurtbewoners dat er regelmatig veel mensen over de vloer kwamen ivm de kumpulans die zij hield. Dat mocht niet meer. Maar Elly had geen zin om alle mensen persoonlijk op te zoeken om hen de donaties en voedselpakketten te brengen. Teveel werk.

Gelukkig wilde Dedy uit Bandung de werkzaamheden overnemen. Hij gaat nu elke maand vanuit Bandung naar Malang met de bus om de mensen aldaar te bezoeken. Aangezien hij ook veel mensen in Bandung en Lembang moet bezoeken hebben we besloten om zowel in Malang als in Bandung/Lembang geen voedselpakketten meer uit te delen.
Dit scheelt enorm veel tijd doordat er geen inkopen meer gedaan moeten worden. De mensen krijgen  bij hun vaste donatie nu ook het geld van de voedselpakketten overhandigd. En daar zijn ze heel blij mee, want ze kunnen nu kopen wat ze zelf willen. In Surabaya, Jakarta/Depok en Makassar blijft alles bij het oude, omdat veel mensen daar niet zelf hun inkopen kunnen doen.

We hebben ontzettend veel respect voor Dedy, omdat hij nu ook de bezoeken in Malang heeft overgenomen. Hij vond het sneu voor de mensen als we noodgedwongen zouden moeten stoppen in Malang omdat er geen vertegenwoordiger meer zou zijn. Ruim 15 uur in de bus, zowel heen als terug, wie doet hem dat na? In Malang huurt hij een brommertje en gaat dan alle mensen af. Daar doet hij zo’n 3 dagen over en dan weer terug naar Bandung.

In Surabaya hebben we 2 nieuwe  gesteunden erbij.  Nl, de 75-jarige mijnheer Ronald Siegers en de 73 jarige Christiaan Karel van der Mey.

In Lembang kregen we via via te horen dat  de 85 jarige mw. Johanna Zonnenberg hulp nodig had. Met ingang van de maand oktober zullen zij ook hulp krijgen.

In Depok heeft mw. Mandy Faridi in het ziekenhuis gelegen wegens suikerziekte , ze is gelukkig weer thuis. In Bandung is mijnheer Hildebrand niet helemaal in orde, hopelijk knapt hij snel weer op.

Op 6 oktober vertrekken wij weer voor twee weken naar de gesteunden op Java, om de nieuwe mensen te bezoeken. Zowel in Malang als in Bandung zal er weer een kumpulan worden gehouden.

Wij houden u op de hoogte en bedanken u voor alle donaties waardoor we kunnen blijven helpen

Francine Tammeling