Stichting

Teman Teman Sehati

Op maandag 15 april zal ik weer vertrekken naar “onze” achtergebleven Indische Nederlanders. In de twee maanden dat ik weer in Nederland ben is er veel gebeurd in Indonesia, en dat is de reden dat ik er weer zo snel naar toe ga.
Verschillende hulpaanvragen zijn er binnen gekomen. Oa van de 79-jarige Theo Wallenburg in Depok. Onze vertegenwoordiger Anto is al bij hem geweest. Meneer Theo kan zijn huur niet meer betalen. Als we niet ingrijpen zal deze man op straat worden gezet.

Vanuit Jakarta een hulpaanvraag voor de 80-jarige Henk Manuhuwa. Is afhankelijk van de goedheid van mensen en kleine giften van de kerk. Helaas geen foto. Oom Henk woont bij vrienden in, heeft geen eigen kamer en geen bed, hij slaapt op een stoel op de galerij.
Vanuit Sulawesi ( Makassar) ongeveer 10 hulpaanvragen. Maar daar kan ik dit keer niet naar toe gaan. omdat ik degene eerst wil ontmoeten die de hulpaanvragen heeft gedaan en ook omdat ik te weinig tijd tijd heb om naar Sulawesi te gaan dit keer. Daarom heb ik degene die de hulpaanvraag heeft gedaan gevraagd om naar Surabaya te vliegen, zodat we elkaar leren kennen en dat hij ziet hoe wij in Surabaya werken. Hij zal dan 1 dag meelopen.
Drie hulpaanvragen uit Malang door onze vertegenwoordigster Elly Wolters. Her gaat het om mw Grace van Leeuwen – mw. Sylvia van der Ley en mw. Siti Jansen
De dames wonen in een kamertje in een kosthuis

mw Sylvia van der Ley 82 jaar mw Grace van Leeuwen

mw Sylvia van der Ley 82 jaar mw Grace van Leeuwen

De dames ga ik in ieder geval eerst bezoeken in Malang.
Het huis van Mw Sylvia Droop in Bandung is gerenoveerd, dankzij de Stichting Max Maakt mogelijk. Helaas overleed haar zoon Harry voordat ze weer het huis konden betrekken, twee dagen nadat zij de sleutels van de tukang terug kreeg. Zoon was 51 jaar, geestelijk niet in orde en had al ruim een maand niet gegeten. Triest.

Ook een triest bericht dat Dhr Hendrik Cornelissen uit Surabaya onverwachts is overleden
Het was zo’n vrolijke lieve man.
Verder hebben we vanuit Nederland een hulpaanvraag gekregen voor Dhr Coenraad in Surabaya. Dit adres zal ik eerst checken.
Onze vertegenwoordiger Willem Tupan in Surabaya vroeg om het huis van mw. Veronica Hermanus te renoveren.
Ze heeft toen wel een bed gekregen, een koelkast en een waterdispencer, maar het huis is nodig aan renovatie toe. Het lekt aan alle kanten. Zo sneu.

Dhr Hendrik Cornelissen en mw Veronica Hermanus

Dhr Hendrik Cornelissen en mw Veronica Hermanus

Zoals jullie zien is er genoeg te doen. 3 Mei kom ik weer terug in Nederland.

warme groet,

Francine Tammeling