Stichting

Teman Teman Sehati

De eerste 3 mnd van het jaar zijn bijna achter de rug. En ik moet zeggen dat we al heel veel voor elkaar hebben gekregen.

We hebben jaarhuren kunnen betalen van 5 mensen. En wel voor Mw. Sahertian en mw. Grace van Leeuwen in Malang. Voor John Leepel en Pieter Wattimena in Bandung. En voor mw. Jane Hardy in Jakarta. Zij hebben nu in ieder geval een jaar lang geen zorgen over woonruimte.

In Makassar hebben we er een nieuwe gesteunde bijgekregen. Dat is mw. Bernard. In Jakarta kregen we een aanvraag voor mw. Loen, haar hebben we ook opgenomen in ons hulpprogramma.

Onze vertegenwoordigster Yulia in Surabaya heeft voor 3 personen de BPJS ( ziektekostenverzekering) kunnen betalen voor 1 jaar.

In Makassar lag mw Dolly Muller op een kapot en versleten matras. Voor haar heeft de vertegenwoordiger Adil een nieuw matras gekocht, zodat ze weer heerlijk kan slapen.

Ook in Makassar heeft mw. Mieke van Ligten een leesbril gekregen, zij kon amper meer lezen. Beide dames zijn heel dankbaar voor alle hulp.
Dat konden we allemaal extra doen buiten de maandelijkse donatie en het voedselpakket wat de gesteunden maandelijks krijgen.

De prijzen zijn omhoog gegaan voor etenswaren en olie om te bakken is amper te krijgen. Mensen staan in de rij om olie te kunnen kopen. Maar toch lukt het onze vertegenwoordigers om een goed en gevarieerd voedselpakket te geven.

Het is behoorlijk regenachtig in diverse steden, dus de vertegenwoordigers krijgen aardig wat buien over zich heen als zij bezoeken af gaan leggen. Daar zie ik veel filmpjes van.

In Sumedang heft mw. Emmy Rochder een beroerte gehad. Volgens de arts was het “slechts” een lichte beroerte, maar ze ligt al 6 weken plat en kan amper praten. Onze vertegenwoordiger Dedy bezoekt haar extra vaak, en heeft 2 andere gesteunden in Sumedang gevonden die haar dagelijks gaan bezoeken en voor haar zorgen. Fijn dat ze zo met elkaar begaan zijn.

Voorlopig zit het er nog niet in dat ik persoonlijk naar de gesteunden kan gaan, maar alle vijf de vertegenwoordigers houden mij dagelijks op de hoogte door middel van foto’s en filmpjes, en sturen mij alle kwitanties. We hebben echt een betrouwbaar 5 tal vertegenwoordigers, waar we met recht trots op kunnen zijn.

Dank voor al uw gulle donaties waardoor we onze hulpverlening aan deze achtergebleven Indische Nederlanders voort kunnen zetten.