Stichting

Teman Teman Sehati

Het laatste kwartaal van dit jaar is ingegaan. Hoogste tijd om de laatste ontwikkelingen van de afgelopen maanden te laten weten.

Het team in Indonesia, bestaande uit 5 vertegenwoordigers, heeft weer hard gewerkt.

Zo hebben we het dak van mevrouw Prins in Makassar kunnen repareren. Eindelijk zit ze droog, want op de filmpjes die ik toegestuurd had gekregen was te zien hoe het regenwater langs de muren droop.

Ook in Surabaya is men druk bezig met het huis van oma Hermanus. Het is eigenlijk een houten huis en het grondwater kwam omhoog liep ook naar binnen.

Het wordt nu zo gemaakt dat dat niet meer kan gebeuren. Ik verwacht dat binnenkort het huis klaar zal zijn.

huis-oma-hermanus-oud
huis-oma-hermanus-nieuw

Ook hebben we 4 jaarhuren in Malang kunnen betalen. Het is niet zo dat we voor iedereen de huren betalen ,dat doen we alleen als er gecheckt is dat de mensen dat  echt niet zelf op kunnen brengen.

 In Malang houdt Elly Wolters elk begin van de maand een kumpulan, waar onze gesteunden, als ze daartoe in staat zijn, kunnen komen. Buiten hun donatie en voedselpakketten , die ze mee krijgen, maakt Elly ook altijd eten klaar, zodat ze gezellig samen kunnen zijn, praten, lachen en eten. De overigen die niet kunnen komen worden thuis bezocht.

kumpulan Malang
voedsel pakketten

Per 1 september jl hebben we 4 nieuwe gesteunden erbij in Bandung. Zodat we nu in totaal 75 mensen verzorgen. Als er iemand wordt voorgedragen door de vertegenwoordigers, sturen ze me altijd hun KTP pas, zodat we kunnen zien of ze werkelijk tot de doelgroep behoren.

Onze vertegenwoordiger Dedy in Bandung heeft het meeste aantal mensen te bezoeken. Maar hij neemt alle tijd om rustig met de mensen te praten. En hij neemt tegenwoordig zelfs zijn eigen thermoskan met koffie mee om de mensen niet op onkosten te jagen.

Yulia in Surabaya bezoekt de mensen wel twee keer in de maand en bij de tussendoor bezoekjes krijgen de mensen ook altijd iets extra’s. Dan kan fruit zijn of brood. En dat betaalt zij uit eigen zak. De mensen die zij bezoekt zijn stapelgek met haar…. en met haar kinderen die zij altijd meeneemt.

Het ziet er nog steeds niet naar uit dat we spoedig onze gesteunden zelf kunnen bezoeken, we zijn dus afhankelijk van de berichten, foto’s en filmpjes die de vertegenwoordigers sturen. Maar we hebben alle vertrouwen in hen.

Dankzij  de trouwe donaties  kunnen wij onze achtergebleven Indische ouderen blijven helpen