Stichting

Teman Teman Sehati

De situatie in Indonesia is op dit moment heel erg slecht. Heel veel mensen zijn ziek, ziekenhuizen zitten bomvol en er zijn al duizenden doden.
Op dit moment is het ook verboden om naar Indonesia te gaan.

Mensen zitten in lockdown en de prijzen van het voedsel zijn enorm gestegen. En veel straten zijn afgesloten

Gelukkig kunnen onze vertegenwoordigers op vaak slinkse wijze toch bij onze gesteunden komen. Gezien de omstandigheden waarin deze verkeren hebben wij de maandelijkse steun van 600.000 naar 800.000 rp kunnen verhogen. Daarbij krijgen de meeste mensen ook nog een voedselpakket.

Ik heb een bijzonder respect voor onze vertegenwoordigers die hun werkzaamheden “gewoon “voortzetten, al moeten ze daar heel veel voor omrijden.

Speciaal wil ik hierbij vermelden dat toen Pieter Wattimena ontstekingen aan zijn been had waardoor hij niet meer kon lopen, onze vertegenwoordiger Dedy in Bandung, hem op zijn rug heeft gedragen naar een massagesalon. Dat heeft hij tot 3 maal toe gedaan en Pieter is weer opgeknapt en kan lopen met krukken die Dedy voor hem had kunnen kopen.

Helaas kregen wij het bericht dat Francisca van Roest in Sumedang is onverwacht overleden aan een buikontsteking. Binnen 24 uur is zij begraven.

Dagelijks sta ik in kontakt met de diverse vertegenwoordigers en kan ze eventueel aansturen als ze met vragen zitten. Heel veel foto’s en filmpjes ontvangen we, die kunnen we helaas niet allemaal plaatsen.

In Malang laat onze vertegenwoordigster Elly Wolters de mensen, die hiertoe in staat zijn, bij haar thuis komen. Dat is voor hen erg leuk om anderen te ontmoeten, gezamenlijk te eten en te zingen, want een van onze gesteunden Robby neemt zijn gitaar mee. Zij krijgen dan ook hun voedselpakket mee en hun maandelijkse donatie. De mensen die niet kunnen komen worden thuis bezocht.

Momenteel hebben wij 73 mensen om voor zorgen. In Makassar- Depok- Jakarta- Bandung-Sumedang- Cimahi- Surabaya en Malang. Het grootste aantal komt op rekening van Dedy Kusmayadi.

Het is ontroerend om te zien hoe blij de mensen zijn met de donaties en voedselpakketten.

Dank u voor al de donaties waarmee we de achtergebleven Indische ouderen kunnen blijven helpen.