Stichting

Teman Teman Sehati

In Jokjakarta hebben we de slachtoffers van de Merapi bezocht. Van de Stichting Madjoe Asli in Arnhem hadden wij 300 euro gekregen om de slachtoffers te helpen. Van onze eigen stichting hebben wij daar nog eens hetzelfde bedrag bijgedaan. Hier in Nederland heb je een kleine indruk van wat daar gaande is, maar als je dan zelf op de plek des onheils bent dringt het pas goed tot je door en realiseer je je hoe verschrikkelijk deze ramp is.

Overal zie je achtergelaten spullen liggen. Verbrande gulings en huisraad. Geen vogel hoor je fluiten, het is er doodstil.
De eerste dag zijn we in een opvangcentrum geweest dat in een grote loods was gevestigd. In eerste instantie hebben we de ouderen geld gegeven maar later ook moeders met kleine baby’s.

De volgende dag zijn we naar een tentenkamp geweest op een groot voetbalterrein bij het stadje Muntilan.Hutje aan mutje in een tentenkamp. Het is regenseizoen in Indonesië, dus vaak zakten ze met hun enkels in de modder. Wij hebben zo’n 300 mensen geld kunnen gegeven. En we hebben ze een glimlach kunnen geven. Dank voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Wat kun je nu nog zeggen als je dit allemaal ziet? Maar ook in Bandung hebben we veel financiële hulp kunnen bieden.

Twee en een halve dag hebben we constant bezoekjes afgelegd en daarna zijn we huiswaarts gegaan.

Ook u kunt stichting TemanTemanSehati steunen.
U kunt uw bijdrage storen op rekeningnummer NL27INGB0004480934