Stichting

Teman Teman Sehati

Lieve Vrienden en Donateurs,

Op vrijdag 1 februari zijn Joris ( mijn echtgenoot) en ik vertrokken naar Indonesia om onze achtergebleven Indische ouderen te bezoeken. We zijn in Jakarta- Depok- Bandung- Surabaya- Sidoardjo en Malang geweest. In totaal hebben we in twee weken tijd 26 mensen bezocht. Oma Helling in Depok, oma Jane Hardy in Jakarta kregen beiden hun jaarhuur van Stichting Max Maakt Mogelijk. Daarnaast kleine cadeautjes uit Nederland. oma-Helling-en-oma-Jane-Hardy

In Bandung bezochten we Pieter Wattimena- Rina Wattimena- Inge Alice- mw. Sylvia Droop- Rudy Vetter- Mw.Winny Wilten de Fretes en natuurlijk zijn we naar Tempelhof geweest, het tehuis van Het Leger Des Heils.
Pieter Wattimena moet volgende maand verhuizen omdat zijn huidige woning verkocht zal worden door de eigenaar. Gelukkig heeft ook hier Max Maakt Mogelijk de jaarhuur meegegeven en Pieter kan volgende maand gaan verhuizen.
Pieter-Watimena-en-mw-Inge-Alice

Bijna alle mensen hebben van ons een voedselpakket gekregen. We bezochten ook een nieuwe gegadigde voor ons hulpprogramma. Mw. Sylvia Droop, die met haar zoon Herry ( 51 jr) woont. Herry is meervoudig gehandicapt, heeft een horrelvoet en is geestelijk niet in orde. Hun huis is er vreselijk aan toe, verzakkingen, scheuren en gaten. Herry en Mw. Droop huilden van blijdschap toen ik haar zei dat we zouden gaan helpen.
Herry-s-huisje-is-in-zeer-slechte-staat

Kan helaas niet alle foto’s meesturen, want dan wordt dit verslag zo lang.

In Surabaya bezochten we de fam van Roest- Ferry van Roest-Hendrik Cornelissen- Mw. Watrin-Winny van Straaten-Mw.Latuny de Kock- Dhr Wien Moojaar- Mw. Nelly de Groot – Jacobus en Monica Grengan- Mw Christine Lessy-Tupan en mw Berger Mw.
Winny van Straaten was ziek en zou de volgende dag naar het ziekenhuis worden gebracht voor onderzoek. Ze heeft daar 2 dagen aan een infuus gelegen omdat ze bijna was uitgedroogd. Ze is inmiddels opgeknapt en weer thuis. We hebben een loopkruk voor haar gekocht omdat ze nog erg wankel was.

Mw-Winny-van-Straaten-en-Hendrik-Cornelissen
Huis van mw Watrin, kapot en overal lekkages. Triest
Huis-van-mw-Watrinis-wel-erg-slecht
Allemaal een kleine donatie en een voedselpakket gegeven.
In Malang hebben we met Elly Wolters, onze vertegenwoordigster , mw Elly de Jong bezocht, Dhr, Frits Baltissen en mw. Mary Sahertian. We hoorden dat vlak voor ons bezoek dhr. Jeffrey James was overleden aan darmkanker.
Ook hier voedselpakketten uitgedeeld. Mw. Elly de Jong kreeg een loopkruk.

Mw-Lessy-Tupan-en-Frits-Baltissen

Mw Lessy-Tupan en Frits Baltissen

Ook zijn we nog naar Sirdoardjo gegaan en hebben daar Dhr. Dicky Slemes bezocht. ook dit keer weer zo’n triest verhaal. Vader omgekomen in de oorlog en zijn moeder is toen hij 5 jr oud was vermoord tijdens de bersiap periode. We hebben de huur voor 1 jaar betaald en toegezegd dat iedere maand zijn elektra en water zou worden betaald. Hier woont hij Dhr. Dicky Slemes.

Mw--Elly-de-jong-en-Dick-Slemes

Mw Elly de jong en Dick Slemes

De laatste dag weer naar Jakarta waar we mw Guus Soedira hebben opgezocht voordat we naar huis gingen. Haar man was een maand geleden overleden en zij is nu bij haar dochter gaan wonen. Ook oma Guus kreeg een donatie. Oma Guus Het zat er weer op voor ons. Twee weken gaan snel voorbij. Maar we hebben weer veel kunnen doen en kijken met voldoening terug.

Lieve groet,
Francine Tammeling
1% hulp is meer dan 100 % medelijden.